Expert: Chef Danny Jansen

Na de middelbare school wist Danny Jansen (1979) al dat hij kok of gastheer wilde worden. Hij belandde op de Koksschool in Breda en bleek talent te hebben. Hij werkte eerst in een restaurant met steengrill maar werkte zich op tot kok in een sterrenrestaurant.


Daar begon de liefde voor zoet zich te ontwikkelen en Danny richtte zich op patisserie. Bij verschillende restaurants en hotels werd hij Chef Patissier. In 2001 sloeg hij een andere richting in: Rudolph van Veen vroeg hem het team te versterken bij 'Life & Cooking' op televisie. Danny greep die kans en deed er de voorbereiding en redactiewerk. Na vijf jaar televisie verbreedde hij zijn kennis op topniveau opnieuw bij het prestigieuze magazine Culinaire Saisonnier en Pâtisserie & Desserts.


Danny heeft meegewerkt aan verschillende boeken en nam ook deel aan diverse kook- en patisserie wedstrijden: zeven keer het Nederlands Kampioenschap Patisserie, ook bekend als de Dutch Pastry Award.


Danny is een fervent verzamelaar van antieke kookboeken, zijn oudste geschriften stammen uit het jaar 1620. Op Wezooz.be zie je ook het kookschriftje van Danny in het filmpje 'Kookboekje van Danny'

Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |