Expert: Chef Felix Alen

Na zijn opleiding aan hotelschool C.O.O.V.I. in Anderlecht, werkte Felix Alen een tijd ('69-'70) in de keuken van het Koninklijk Paleis. Wellicht is daar zijn grote motivatie en ambitie ontstaan.


In de daaropvolgende jaren nam hij deel aan verschillende kookwedstrijden. Hij werd Beste Juniorkok van België in '72 en de Beste Witlofkok van België in de wedstrijd Pro Belgica in '74. In hetzelfde jaar kreeg hij bovendien de opdracht de lunch te organiseren ter gelegenheid van het bezoek van het vorstenpaar aan Diest. In '75 startte hij als zelfstandige met zijn Banket- en Degustatiesalons Hof te Rhode, die jaar na jaar een ruimer cliënteel en grotere omvang kregen.


Hoe succesvoller hij werd als feestmeester, hoe meer hij zich moet organiseren. Felix Alen verdiepte zich in allerhande moderne technieken die tijdbesparend en arbeidsverlichtend waren en na enkele jaren kreeg hij op dit terrein een internationale reputatie. In 1990 publiceerde hij ook het standaardwerk "Vacuümgaren en nieuwe technieken in de gastronomie". Zijn boek had ruime belangstelling in gastronomische, wetenschappelijke en academische kringen en was ook het resultaat van een intense samenwerking met specialisten uit al deze sectoren.


Kortom, Felix is een topchef van formaat die zich nog altijd met veel plezier bijschoolt en waar wij nog heel wat van kunnen leren!

Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |