Expert: Gudrun Cottenier

Gudrun Cottenier is experte bloemschikken met als thuisbasis ‘ De groene verbeelding' in Mater.

De Groene Verbeelding, opgericht in 1993, is een initiatief van Gudrun Cottenier (°Oostende 05/09/1968) en Nico Bostoen (°St.-Amandsberg 21/06/1968) en groeide uit een gezamenlijke interesse en passie voor bloemsierkunst en tuinen.

Wat 18 jaar geleden als een hobby begon, is ondertussen professioneel uitgegroeid tot een echte school voor bloemschikken. Ideeën geven en mensen onder een vakkundige begeleiding tot mooie realisaties laten komen, is de hoofddoelstelling.

Gudrun Cottenier is vaste medewerkster voor de uitgeverij EPN die tijdschriften uitgeeft over bloemschikken. Ook voor andere tijdschriften levert ze haar bijdrage aan reportages over bloemschikken en creatief werken met natuurlijke materialen. ( Knack weekend, Nest, Libelle,...Gedurende 3 seizoenen was ze het vaste gezicht in het televisieprogramma ‘Groene Vingers ‘ VTM waarin ze de bloemenrubriek voor haar rekening nam.

Verder houdt Gudrun Cottenier zich bezig met het geven van demonstraties, presentatiewerk o.a. voor de Nest tuindagen en bijscholingsavonden voor fleuristen.

In 2004 verscheen haar eerste boek ‘ De Groene Verbeelding:een bloemstuk uit eigen tuin’. Een boek over bloemstukken met materiaal uit de tuin of wegberm en een beschrijving van 64 interessante tuinplanten. Een tweede boek, uitgebracht met als titel ‘Florale basistechnieken’ is een handboek waarin het bloemschikken ontleed wordt in verschillende technieken.

Overzicht van enkele speciale momenten in de carrière van Gudrun Cottenier

  • Fleuriste voor de Europese top ICC in Gent 2001.
  • Deelname aan De Gentse floraliën 2000 en 2005 als 1 van de 24 geselecteerde Belgische Fleuristen.
  • Prijs van de beste bloemschikschool van België Agriflanders 2003.
  • Deelname Gentse floraliën 2005 met een voorstelling van haar bloemenschool.
  • Welkomsboeket voor het onthaal van konigin Paola tijdens haar bezoek aan de Gentse Floraliën 2005 en haar bezoek aan de provincie Oost- Vlaanderen in 2006 samen met koningin Beatrix. 
  • Fleuriste voor de OVSE top in Brussel (Heizel) december 2006.

Meer info vind je op www.degroeneverbeelding.com

Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |