Expert: Tuin-expert Ivo Pauwels

Onze tuinexpert bij uitstek, Ivo Pauwels, werd geboren op 21 november 1950 in Wilrijk. Ivo werd in België bekend als hoofdredacteur bij tal van tuinmagazines, maar ook op televisie is Ivo een vaak gezien man. Tv-experten van nu bellen hem nog steeds om hen met raad en daad bij te staan.

Ivo Pauwels was 20 jaar leraar. Daarna schreef hij talloze reportages en tuinbijdragen in binnen- en buitenlandse kranten en tijdschriften en sinds 1995 ongeveer 60 boeken over tuinieren, antiek, quilts, planten, kruiden, kleur, compost, diabetes mellitus, veilig barbecueën, houten bijgebouwen, kassen en serres en biografieën van kunstenaars en architecten.
Voor een aantal van deze en andere natuurboeken tekende hij ook voor de fotografie. Bepaalde boeken werden vertaald in het Engels, Frans, Duits en zelfs Japans en Afrikaans! Ook zijn columns worden gesmaakt. Hij werkte ook mee aan erotische en poëtische bloemlezingen.

Ivo Pauwels was 15 jaar lang hoofdredacteur van de tijdschriften Bloemen & Planten en De Tuinen van Eden/Les Jardins d’Eden en een tiental jaar van het televisieprogramma Groene Vingers op VTM, waarin hij enkele jaren ook als specialist optrad. Zijn tuin in Zoersel staat in mei en juni open voor het publiek.

Ivo Pauwels is de Radio 2 tuinman en houdt frequent radiopraatjes waarin hij rechtstreeks vragen van luisteraars beantwoordt. Hij gaf tal van lezingen, onder meer omtrent rozen in de ons omringende landen en Thailand, Indonesië en Nieuw-Zeeland. Inspiratie doet hij op tijdens talrijke botanische reizen en expedities.

In 2006 kreeg hij in Osaka het World Federation of Rose Societies Literary Award [1] voor zijn boek Louis Lens - De elegantie en de roos en in datzelfde jaar de Beervelde Award [2] voor de fotografie van het boek Rozenraad.

U kunt de tuin van Ivo Pauwels bezoeken! Elk weekend van 12 mei tot eind juni. Van 10 tot 18 uur. Inkom: 2,5 euro gaat naar goede doelen. Adres: Herentalsebaan 54, 2980 Zoersel. Groepen reserveren op ivopauwels@hotmail.com
Neem ook een kijkje op zijn website voor meer info:
http://www.ivopauwels.be/

Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |