Expert: Maxime Biot

Maxime Biot is al meer dan zes jaar passioneel bezig met het maken van cocktails. Zijn vader had een passie voor rum en wou dit dan ook in een nieuw jasje steken om de jeugd van tegenwoordig aan te trekken in cocktailbar Bar ZaR in Antwerpen. Neem eens een kijkje op zarantwerpen.be en ontdek het zelf!Later begon Maxime Biot te experimenteren met andere spirits.
Een cocktail maken is volgens velen niet al te moeilijk, en toch... De verhoudingen moeten kloppen, de cocktail moet in de meeste gevallen koud zijn en hij moet anders dan alle andere cocktails zijn.

Basic rule: 'Werk met verse producten!'Maxime's visie is dat cocktails niet stijf en strak moeten zijn maar vooral veel fun, veel smaak en veel plezier/genot/atmosfeer moeten creëeren. Het moet een ervaring zijn!

"Hoe ik tot een cocktail kom?", stelt Maxime zichzelf soms de vraag. "Vaak denk ik wel dat die combinaties speciaal moeten zijn. Soms kom ik tot een prachtig resultaat en soms zit ik er gewoon naast.

That's the Name of the game."

Maxime is ook naar Cuba geweest, meer bepaald naar Havana om eens te kijken hoe de Mojito daar wordt gemaakt. Daarna heeft hij hem aangepast aan het Belgisch smaakpatroon.
"Het plezier aan cocktails zijn de mensen die met een grote glimlach buiten gaan en zeggen: Dank u Max! Het was zalig! Tot snel!", vertelt Maxime ons nog. Dit jaar begon Maxime met een echte 'gin & tonic' cultuur. Hij zit ondertussen al aan 25 verschillende gins met aangepaste artisanale tonics. 
Het is een wereld die vele nog niet kennen. De tonic maakt het of verpest het helemaal.
Maxime kruid de gin&tonics  dan ook nog naar wens met een partje limoen, zeste van limoen, limoenblaadjes, angostura, rosemarijn, olijven, thijm en nog veel meer lekkers. 

Maxime Biot noemt zich geen expert, maar doodgewoon iemand die een grote passie en liefde heeft voor cocktails & sterke dranken.

Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |