Borstvoeding en drugs, wat is het gevolg voor je baby?

Bekeken:
27938
Toegevoegd:
24/06/2011
Delen:
arrow twitter

Ellen Roets
Dokter

Borstvoeding en drugs, wat zijn de gevolgen?

Ellen Roets van UZ Gent begint met alcohol, een soms wat miskende 'drug'

ALS je alcohol zou drinken in de periode dat je borstvoeding geeft, doe dit dan bij voorkeur met kleine hoeveelheden en minstens 1 2 uur voor je borstvoeding geeft!

Ga ervan uit dat er steeds een kleine hoeveelheid van de alcohol bij de baby terecht komt via de borstvoeding, grote hoeveelheden alcohol drinken zijn doe je dus beter niet!

Het roken van sigaretten is ook niet aangewezen, het is namelijk bewezen dat er 3 x meer wiegendood voorkomt bij baby's die in een omgeving leven waar gerookt wordt!

Soft drugs en hard drugs : de hoeveelheid drugs die bij de baby terechtkomt via de borstvoeding is 1/100 of 1/1000. Voor soft drugs zijn er geen duidelijke gevolgen bewezen tot nu toe, voor hard drugs zijn er wel degelijk gevolgen voor de baby. Er zal een vorm van gewenning zijn aan de drug die niet gezond is voor de baby.

Van alle bovenvermelde drugs is van geen enkele bewezen hoeveel er in de borstvoeding terecht komt, veel hiervan hangt af van verschillende factoren.

We kunnen zeggen dat gezonde voeding belangrijk is tijdens de periode van borstvoeding en drugs horen daar zeker niet bij. Een overvloed aan vitamines is nochtans ook niet nodig....veel vitamines haal je uit de gezonde voeding die je eet!

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |