De zwangerschap week per week, professor Marleen Temmerman legt uit

Bekeken:
27322
Toegevoegd:
24/08/2011
Delen:
arrow twitter

Marleen Temmerman
Professor

De zwangerschap week per week....

Een zwangerschap kan je eigenlijk opdelen in drie trimesters volgens Professor Temmerman

  • Het eerste trimester van je zwangerschap is vanaf de bevruchting tot en met de derde maand. In deze periode gebeurt er veel : het embryo verandert in een foetus, de organen worden aangelegd.... Vanaf de achtste week kan je op een echo al de organen en ledematen herkennen!
  • Het tweede trimester (van 3 tot 6 maand) zorgt vooral voor groei en rijping.
  • Het derde trimester (van 6 tot 9 maand) van je zwangerschap zorgt ook voor groei en rijping, en vooral ook voor het gewicht... Of je een kleine baby of een zware baby zal hebben wordt bepaald in dit deel van je zwangerschap

Vooral in het eerste timester van je zwangerschap is het heel belangrijk om gezond te leven, roken en alcohol te vermijden en enkel medicatie te nemen na overleg met je arts!

Wist je dat een zwangerschap 40 weken telt maar dat je de eerste week en de tweede week eigenlijk nog niet zwanger bent?.... Men begint namelijk de 40 weken te tellen vanaf de eerste dag van je laatste maandstonden! De bevruchting gebeurt in principe in de helft van je cyclus, dus 2 weken na die eerste dag van je laatste maandstonden.

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |