De vruchtbaarheid en natuurlijk zwanger worden, tips van professor Marleen Temmerman

Bekeken:
23992
Toegevoegd:
24/08/2011
Delen:
arrow twitter

Marleen Temmerman
Professor

Tips ivm vruchtbaarheid en natuurlijk zwanger worden!

Professor Temmerman van UZGent citeert een oude spreuk : 'Een wijze meid krijgt haar kind op tijd!'

Na de leeftijd van 35 jaar vermindert de vruchtbaardheid drastisch.... Wil je dus niet t veel stress als het niet dadelijk lukt, dan kan je best vanaf de leeftijd van 25 jaar erover nadenken om aan kinderen 'te beginnen'! Combineer je deze leeftijd met een gezonde levensstijl (niet roken, geen alcohol, geen stress!), dan mag er in principe geen probleem zijn.

Reken voor een eerste zwangerschap toch gemiddeld op een jaar om natuurlijk zwanger te worden! Per cyclus heb je gemiddeld 20% kans om natuurlijk zwanger te worden (bij een normale vruchtbaardheid).

Je kan ook vooraleer je natuurlijk zwanger wil worden al een arts raadplegen voor een preconceptieconsult! Er wordt dan via een bloedafname gekeken of je antilichamen hebt voor bijvoorbeeld toxoplasmose, er wordt een algemeen onderzoek gedaan n je kan beginnen met het nemen van foliumzuur (dit is een belangrijk supplement dat zijn nut bewezen heeft bij het voorkomen van een open ruggetje). Foliumzuur zou je vanaf 8 weken voor de zwangerschap moeten nemen!

Nog een tip van Professor Marleen Temmerman : je zou je vruchtbaarheid kunnen testen met de temperatuurmethode. Normaal is de temperatuur van een vrouw in de eerste helft van haar cyclus een halve graad lager dan in de tweede helft van haar cyclus, na de eisprong! Maar....misschien brengt dit wel een beetje stress met zich mee en kan je het beter op zijn beloop laten. Let wel ! De temperatuurmethode is niet veilig genoeg als je NIET zwanger wil worden! 

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |