Zindelijkheidstraining of op het potje gaan, stappenplan

Bekeken:
49459
Toegevoegd:
24/08/2010
Delen:
arrow twitter

Stappenplan in de zindelijkheidstraining

Bij een zindelijkheidstraining of het leren op het potje te gaan van je baby komen heel wat zaken kijken. Wij zetten ze even op een rijtje.

Het stappenplan in de zindelijkheidstraining of het leren op het potje te gaan:  

  • De eerste stap in de zindelijkheidstraining of het leren op het potje te gaan is de kledij van je kindje aanpassen . Deze moet gemakkelijk aan en uit kunnen. Geen luierbroekje, maar gewoon een onderbroekje zodat je kind voelt wat er gebeurt bij het plassen.
  • Een gelijklopende stap in de zindelijkheidstraining is om je kind vertrouwd te maken met het potje. Ermee spelen en erop zitten, zelfs met luier aan, mag je positief aanmoedigen zodat je kind het leuk gaat vinden om op het potje te gaan
  • Een stapje verder voor jouw kind is om de luier uit te doen en op het potje te gaan zitten. Ook al zit er niets in het potje, toch ook hier weer postifief aanmoedigen.

Is er plots resultaat in het potje, soms toevallig, dan is het belangrijk om je kind hiervoor te belonen. Een applaus kan al heerlijk zijn.

Plassen is meestal het eerste resultaat, ontlasting komt vaak wat later.

Constant bevestigen en positieve aandacht geven is een belangrijk gegeven tijdens de zindelijkheidstraining of het leren op het potje gaan van je kind.

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |