Het zindelijk worden van je baby gaat steeds gepaard met het kiezen van het gepaste potje!

Bekeken:
46858
Toegevoegd:
28/09/2010
Delen:
arrow twitter

Zindelijk worden: welke potje kies je best voor je baby?

Een ontspannen kind is het uitgangspunt! Bij het zindelijk worden van je baby is het dan ook belangrijk dat je het juiste potje kiest. Zindelijk worden is dan ook een belangrijke stap voor je baby. 

Zindelijk worden: hoe kies je het beste potje?

Het beste is om met een potje te starten i.p.v. een verkleinbrilletje op een gewoon toilet.

Aandachtspunt: het zindelijke worden van je kind is een belangrijke stap. Je kind moet dan ook ontspannen op het potje kunnen zitten met de beide voeten op de grond en gesteund in de rug.

De plaats van het potje is afhankelijk van de gewoontes van het gezin, in de huiskamer of op het toilet. Ook je kind respecteren in de privacy dat hij of zij verlangt bij het zindelijk worden. 

Belangrijk is ook dat je kind zittend moet plassen. Vooral voor jongetjes is dit een aandachtspunt! De voorbeeldfunctie van de papa is hierin aan van groot belang. Ook hij zal nu even zittend moeten plassen.

Zittend plassen is meer ontspannen. Druk zetten om te starten met plassen is niet goed. Dit geeft spanning in de spieren waardoor het uitplassen gestoord kan worden.

In de beginfase van het zindelijk worden is het aan te raden om het eigen vertrouwde potje mee te nemen als je op visite gaat.

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |