Opvolging zwangerschap en de voorbereiding op de bevalling. Professor Temmerman geeft advies

Bekeken:
23322
Toegevoegd:
24/08/2011
Delen:
arrow twitter

Marleen Temmerman
Professor

Voorbereiding op de bevalling tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het leuk om je als koppel voor te bereiden op de bevalling. Je kan een bezoek brengen aan het bevallingskwartier van de kliniek, je kan samen naar de prenatele lessen enz.

Een nieuwe trend is 'thuis' bevallen in het ziekenhuis! De bevalling gebeurt in het ziekenhuis, onder deskundige begeleiding van de arts die je zwangerschap heeft opgevolgd en een vroedvrouw. Het thuisgevoel kan je creren door je favoriete muziek mee te nemen, spullen zoals bijvoorbeeld een deken of een kussen van thuis, familie enz...

In het UZGent, waar Professor Temmerman werkzaam is, laat men het liefst de natuur zoveel mogelijk zijn gang gaan tijdens de bevalling en de arbeid.  Heeft een mama toch te veel pijn, kan ze gerust een epidurale verdoving vragen. Wil een mama relaxen tijdens de arbeid, kan ze in het bad plaatsnemen. Zelfs voor de bevalling kan ze in dit bad blijven!

In het derde trimester van je zwangerschap kan je al een geboorteplan opstellen, dit is een plan van hoe jullie als mama en papa de bevalling idealiter zien verlopen. Bijvoorbeeld, wie gaat de navelstreng doorknippen na de bevalling?

En van de dingen die echt nuttig zijn om de borstvoeding goed op gang te brengen is dat je de pasgeboren baby onmiddellijk na de bevalling op de buik van de mama laat leggen en heel snel probeert om hem/haar te laten drinken!

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
  1. neroke
    urineverlies voor de bevalling , hoe komt dat ?
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |