Condensatie op je ramen? Ventileren is de oplossing!

Bekeken:
25442
Toegevoegd:
03/11/2011
Delen:
arrow twitter

Condensatie op je ramen kan je vermijden door te ventileren!

Vroeger, toen de meeste woningen nog gewoon enkel glas hadden, kon je bijna in iedere kamer condensatie op de ramen zien.... De enige manier om deze condensatie weg te werken was om het raam open te zetten en dus te ventileren!

In de zomer geen probleem, in de winter is ventileren door de ramen wagewijd open te zetten uiteraard niet zo aangenaam, de koude stroomt binnen, energie gaat verloren enz enz...

Koudebruggen zijn een oorzaak van condensatie....

En van de oorzaken van condensatie op je ramen zijn koudebruggen. Een koudebrug wordt gevormd door een element (dit kan glas zijn, aluminium, zelfs beton, ...) dat zowel met de buitenlucht als met de binnenlucht in aanraking komt. Is er vocht in de woning, dan zet dit vocht zich af op koudebruggen. De afzetting van dit vocht kan zelfs tot schimmels leiden! Goed ventileren kan dit probleem voor een groot deel oplossen.

Welke ramen voorkomen condensatie en laten je efficint je woning ventileren?

  • Goede ramen hebben dus dubbel glas, de lucht ertussen zorgt ervoor dat je geen koudebrug meer hebt. De profielen van de ramen zijn voorzien van een isolatielaag waardoor ook hier geen koudebrug meer is.
  • Ook het inbouwen van een rooster bovenaan de ramen kan helpen om condensatie te voorkomen. Met zo'n rooster ga je op een constante, 'zachte' manier ventileren!
Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |