Vloerisolatie met isolatieschuim is makkelijk en kan heel wat geld opleveren!

Bekeken:
45977
Toegevoegd:
02/02/2011
Delen:
arrow twitter

Vloerisolatie met isolatieschuim

Hier wordt vloerisolatie toegepast op een zoldervloer maar uiteraard kan dit ook in andere ruimtes van je huis zoals bijv. boven een garage

Het Ultra isolatieschuim is een opmerkelijke innovatie van Soudal die toelaat om op een zeer efficinte manier en zonder veel moeite toch een heleboel energie en dus ook geld te besparen. De nieuwe EPB-wetgeving stelt bovendien dat vanaf januari 2010 de norm voor nieuwbouw van E100 naar E80 gaat. Door bovenop te isoleren ook nog eens luchtdicht te bouwen, zal je woning al snel een veel gunstiger E-peil behalen.

Kleine koudebrug, groot warmteverlies

Vensters en buitenschrijnwerk zijn traditioneel koudegaten in de woning. Dat kan deels opgevangen worden door vensters en ramen met hoge isolatiewaarden, maar van fundamenteel belang is ook de aansluiting ervan met de muur. Omdat bij temperatuursveranderingen materialen kunnen gaan werken, krimpen en uitzetten, kunnen er scheurtjes in het PU-schuim ontstaan waardoor de thermische isolatie onderbroken wordt. Elke scheur is een koudebrug waardoor, hoe klein ook, flink wat warmte kan ontsnappen en koude binnendringen. Omgekeerd idem dito in de zomer. Gemiddeld zijn ramen en deuren verantwoordelijk voor 12 procent van alle energieverlies in de woning, na het dak (28 procent) en de bodem (16).

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |