Zwembaden hebben filters en pompen nodig, hoe werken ze?

Bekeken:
34589
Toegevoegd:
12/04/2011
Delen:
arrow twitter

Met welke filters en pompen hou je het water in je zwembad glashelder en proper?

Een zwembadinstallatie (meestal geplaatst in een tuinhuisje naast het zwembad of in de kelder) bestaat uit een pomp en een filter, voor de waterzuivering kan je eventueel beroep doen op een sturingsunit.

De pomp van de zwembadinstallatie zorgt ervoor dat het water rondgepompt wordt, via leidingen van het zwembad naar de filter. Er zijn pompen die meer of minder lawaai maken, informeer je hier best over!

De filter, een zandfilter die bestaat uit polyester en waarin filterzand zit, zorgt ervoor dat de kleinste onzuiverheden uit het water gefilterd worden (de grotere onzuiverheden zoals bijv insecten, bladeren worden reeds aan het zwembad zelf in korfjes opgevangen). De filter moet je regelmatig 'backwashen' of terugspoelen, dit wil zeggen dat je de filter gedurende enkele minuten andersom laat werken. Zo was je of spoel je het filterzand in de filter en wordt het vuil dat in dit filterzand werd opgevangen afgevoerd naar de riolering (of gracht)

De waterzuivering van een zwembad kan gebeuren door een sturingsunit, deze kan volautomatisch werken, zodoende moet je zelf niets doen om chloor of Ph (zuurtegraad) op peil te brengen, de sturingsunit regelt dit allemaal voor je. Af en toe een check is aangeraden.

Voor de waterzuivering kan je kiezen voor chloor of zoutelectrolyse (hierbij wordt enkele malen per seizoen zout in het water van het zwembad gekapt, een unit zorgt ervoor dat uit dit zout chloor gehaald wordt).

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |