Is acné in verband te brengen met verkeerde voeding zoals fast-food?

Bekeken:
13612
Toegevoegd:
27/03/2012
Delen:
arrow twitter

Jo Lambert
Professor

Acné vs vette en koolhydraatrijke voeding

Kunnen we acné in verband brengen met voeding? Deze mythe leefde 50 jaar geleden al. Frietjes, chocolade ... vette voeding zou slecht zijn voor je huid en acné veroorzaken! 10 à 15 jaar geleden zeiden ze dan weer dat er geen verband is tussen voeding en acné. Wat is nu het geval. Is er een verband tussen vette, koolhydraatrijke voeding en acné?

Is er nu een verband tussen acné en vette voeding?

Nu komt die stelling opnieuw op de proppen. Waarom wordt er nu wel beweerd dat er een mogelijk verband is tussen acné en vette voeding?

Het voedingspatroon van de jongeren is dan ook behoorlijk veranderd. De obesitas-epidemie is ook erg aan het opkomen.
Jongeren zijn geneigd om heel wat snelle suikers tot zich te nemen. Bijvoorbeeld pizza, frieten, wit brood...Deze voeding is erg rijk aan koolhydraten die bij een mensen lichaam heel snel insuline in het bloed doen toenemen. Het aanreiken van de snelle suikers door deze vette voeding stimuleert bovendien verschillende hormonen. vb: groeihormonen.. Deze hormonen stimuleren op hun beurt dan ook acné vorming.

Er is dus nog geen 100% duidelijkheid tussen het verband tussen acné en vette voeding. Toch kan je best matig zijn met het consumeren van vette voeding. Naast mogelijke acné, brengt een overvloed aan vette voeding ook obesitas met zich mee!

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |