Je hebt atopische dermatitis…. hoe ga je dit best verzorgen?

Bekeken:
14903
Toegevoegd:
27/03/2012
Delen:
arrow twitter

Jo Lambert
Professor

Atopische dermatitis verzorgen

Wat kan je doen als je merkt dat je last hebt van atopische dermatitis?  Hoe kan je deze huidaandoening verzorgen? Nadat de diagnose gesteld is bij de dermatoloog, start uiteraard het verzorgen van de atopische dermatitis.

Bij atopische dermatitis is de huidbarrière verstoord is. Het verzorgen van de atopische dermatitis houdt in dat dit onevenwicht opnieuw hersteld dient te worden.

Verzorgen van de atopische dermatitis

Alvorens bij het verzorgen van de atopische dermatitis te starten met medicatie, zijn er ook al enkele tips waarmee je rekening kan aanhouden. Ga niet te lang baden, niet te veel zwemmen en vermijd huid irriterende hobby's als het nemen van een sauna.

Bij een droge huid, moeten we de atopische dermatitis verzorgen door de huid te hydrateren met voedende, hydraterende preparaten.

Als er ook rode schilferende jeukende plekken zijn, moet je naar de arts voor een voorschrift van een bepaald middel.

Calcineurin inhibitoren voor het verzorgen van atopische dermatitis

Je hebt ook specifieke middelen, calcineurin inhibitoren, bij het verzorgen van atopische dermatitis. Dit middel mag niet gebruikt worden bij kinderen jonger dan 2 jaar. Calcineurin inhibitoren werken heel gericht op 1 van de oorzaken van de atopische dermatitis. De andere middelen leggen alles lam wat ook maar mee de atopische dermatitis kan veroorzaken. Voor het efficiënt verzorgen van de atopische dermatitis, zijn de calcineurin inhibitoren dus uiterst geschikt.

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |