Op welke leeftijd gaat een baby omrollen, kruipen, staan en stappen?

Bekeken:
40784
Toegevoegd:
27/02/2012
Delen:
arrow twitter

Marie-Louise Slebus
Fysiotherapeute

Op welke leeftijd gaat een baby omrollen, kruipen, staan en stappen?

Iedere baby, ieder kind is anders.... dus de leeftijd die hier opgegeven wordt is een gemiddelde leeftijd. Geen paniek dus als je baby nog niet gaat omrollen op de aangegeven leeftijd, misschien heeft jouw baby net een maandje meer nodig.....

De gemiddelde leeftijd voor omrollen, kruipen, stappen..

  • 6 maanden : omrollen
  • 6 9 maanden : kruipen
  • 1 jaar : staan
  • 15 maanden : stappen

Tussen omrollen en kruipen komen nog verschillende fases. De baby zal eerst rond zijn as draaien en dan gaan 'tijgeren'. Tijgeren is wanneer de baby zich voortbeweegt met de buik nog op de grond.... In eerste instantie kruipen ze zo meestal achteruit ipv vooruit. Na het tijgeren komt dan het echte kruipen waarbij de baby handen en knien kruislings neerzet.

Tussen staan en stappen liggen ook nog verschillende fases. De baby zal zich eerst optrekken en terplaatse blijven staan. Dan gaat de baby leren om langs een bankje of tafeltje te stappen. Vervolgens komt stappen aan de hand. Rond de leeftijd van 15 maanden kan een baby dan in principe alleen stappen.

Baby's kruipen graag op trappen!

Een trap is een uitdaging voor een baby! Hij zal er in eerste instantie ook op kruipen, vooraleer er op te stappen. Dit is een vorm van 'oefenen'. Blijf altijd dicht bij je baby als hij op de trap gaat kruipen, hij is nog niet behendig genoeg om zijn evenwicht ten allen tijde te behouden!

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |