Welke behandeling vraagt een maagzweer? Dr. Sprengers van GZA legt uit

Bekeken:
12462
Toegevoegd:
28/06/2012
Delen:
arrow twitter

Dirk Sprengers
Dokter

De behandeling van een maagzweer

Voor de behandeling van een maagzweer bestaan er 3 grote groepen van producten:

  1. Producten die maagzuur neutraliseren (antacida). Deze werken snel maar kortdurend. Ze neutraliseren het geproduceerde maagzuur. In tegenstelling tot de andere 2 groepen remmen ze de productie van maagzuur niet. Ze werken dus minder krachtig. Deze producten voor de behandeling van een maagzweer zijn enkel tijdelijk aangeraden om lichte zuurklachten, die slechts af en toe optreden, te verminderen. 
  2. Zachte zuurremmers (H2-antihistaminica) helpen ook bij de behandeling van een maagzweer! Deze remmen de productie van het maagzuur, maar werken niet zo krachtig als de protonpompinhibitoren. Om die reden worden ze minder en minder gebruikt. 
  3. Krachtige zuurremmers (protonpompinhibitoren). Deze zorgen ervoor dat de maagcellen geen zuur meer in de maag pompen. Het zijn de meest doeltreffende zuurremmers voor de behandeling van een maagzweer.

Deze krachtige zuurremmers voor de behandeling van een maagzweer worden best enkel op advies van de arts ingenomen. De dosis en de duur van de therapie hangt af van je aandoening en het soort remmer dat je krijgt voorgeschreven. 

Er bestaan enkele kleine verpakkingen die zonder voorschrift kunnen worden gekocht. Maar neem ze nooit langdurig zonder advies van je arts! 

Dit soort behandeling van een maagzweer heeft weinig of geen nadelen. Zelden treedt er hoofdpijn of diarree op. Wees wel voorzichtig wanneer je op reis gaat. Door inname van zuurremmers wordt je vatbaarder voor maagdarminfecties.

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |