Voor de behandeling van oorpijn kan je kiezen uit 2 soorten oordruppels

Bekeken:
14885
Toegevoegd:
29/07/2012
Delen:
arrow twitter

David Loose
Dokter

De behandeling van oorpijn

Oordruppels die als behandeling van oorpijn worden gebruikt staan allemaal op voorschrift. Je kan enkel nog druppels tegen oorsmeer zonder voorschrift bij je apotheker verkrijgen. Maar ook dan moet je soms nog langs de arts om de prop te laten verwijderen.
Druppels die gebruikt worden als behandeling tegen oorpijn bevatten meestal verschillende bestanddelen zoals:
Een antibioticum
Een ontstekingsremmer
Een pijnstiller
Een ontsmettingsmiddel

Dit soort oordruppels kunnen gebruikt worden bij een infectie van je uitwendige gehoorgang of bij een infectie die vanuit je middenoor komt (deel van het oor dat achter je trommelvlies zit).

De behandeling van je oorpijn is ook afhankelijk van de soort infectie die je hebt. 

Een infectie van de uitwendige gehoorgang is eigenlijk en soort van huidinfectie. Hierdoor zal je huid zwellen, jeuken, soms pijn doen en een licht gekleurd vocht afgeven.
Infecties van het middenoor zijn meestal erger en nog pijnlijker. Bij dit soort infecties loopt er veel vocht vanuit je middenoor naar buiten, doorheen je trommelvlies of je trommelvliesbuisjes (bij mensen die oorbuisjes hebben).
Wanneer er vocht uit je oor loopt, laat dit dan zeker nakijken door je arts! Het kan heel gevaarlijk zijn om hier zomaar om het even welke oordruppels in te druppelen!

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |