Couperose of roodheid van de huid vraagt om een specifieke verzorging

Bekeken:
14773
Toegevoegd:
27/07/2012
Delen:
arrow twitter

Christine Dierckx
Dokter

Couperose of roodheid kan verholpen worden

Dermatologe Christine Dierckx vertelt ons meer over de verschillende vormen van roodheid of couperose en hun behandeling. 

De 4 stadia van roodheid of couperose

Iedereen heeft wel eens last van flushing, tijdelijkje roodheid in het gezicht door emoties, warmte, alcohol,... De haarvaatjes in de huid zetten tijdelijk uit en daardoor ontstaat er roodheid. Een tweede stadium is erythrose of blijvende roodheid. Wanneer de haarvaatjes nog meer uitzetten zodat ze optisch waarneembaar zijn spreekt men van couperose. In een laatste stadium kunnen er onstekingen ontstaan op de couperose huid, dit noemt men acnea rosacea. 

Hoe kan je roodheid of couperose behandelen?

Roodheid of couperose is meestal niet blijvend van aard. Meestal kan de acne onderdrukt worden door een aangepaste behandeling. Uitgezette adertjes kunnen weggelaserd worden. Maar de uitzetting van de haarvaatjes is genetisch bepaald. Onderhoudsbehandelingen en aangepaste crèmes voor een couperose huid zijn dus nodig. De kalmerende crèmes van Avène verminderen de reactiviteit van de haarvaatjes en gaan het verder uitzetten van de haarvaatjes tegen waardoor de roodheid vermindert.

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |