De apotheker geeft extra info bij geneesmiddelen, handiger dan de bijsluiter!

Bekeken:
24124
Toegevoegd:
23/06/2011
Delen:
arrow twitter

De apotheker geeft extra info bij geneesmiddelen

We kennen het allemaal wel, je koopt geneesmiddelen bij de apotheker, gebruikt een deel van het doosje en legt de rest in de kast bij de andere geneesmiddelen..... Na verloop van tijd weet je niet meer wat waarvoor diende en als leek word je na het lezen van een bijsluiter niet veel wijzer!

Sommlige apothekers kennen dit probleem en gaan net iets verder in hun dienstverlening. Op ieder doosje geneesmiddelen komt een etiket waar niet alleen de door de arts voorgeschreven dosering op vermeld staat, maar ook voor welk probleem de geneesmiddelen werden voorgeschreven, voor wie, wanneer enz.

Zo gaan er minder geneesmiddelen 'verloren' omdat je niet meer weet waarvoor ze dienen....en heb je altijd nog de mogelijkheid om ze terug te gebruiken wanneer het probleem terug opduikt. Let er wel op dat je de bijsluiter raadpleegt ivm langdurige inname van geneesmiddelen! Heb je hier hulp bij nodig, dan zal je apotheker je zeker willen assisteren!

Neem NOOIT geneesmiddelen die voor een andere persoon waren voorgeschreven of op eigen initiatief, raadpleeg altijd eerst je arts! Vooral bij kinderen worden geneesmiddelen vaak volgens gewicht voorgeschreven!

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |