Last van droge ogen? Oogdruppels bieden verfrissing aan.

Bekeken:
272085
Toegevoegd:
29/07/2012
Delen:
arrow twitter

Philippe Huyghe
Dokter

Oogdruppels bij droge ogen

Oogdruppels gebruik je bij droge ogen, maar ook bij irritatie aan de ogen.

Oogdruppels hebben meestal niet veel bijwerkingen, aangezien ze lokaal worden gebruikt bij droge of gerriteerde ogen. Soms kan er allergie optreden, met jeuk en roodheid als gevolg. Stop in dat geval met je druppels en neem contact op met je arts.

Hoe gebruik je oogdruppels bij droge ogen?

Om opname van het geneesmiddel in je bloedbaan te vermijden, duw je onmiddellijk na het indruppelen je traankanaal toe gedurende 1 2 minuutjes. Zeker bij druppels tegen glaucoom (verhoogde oogboldruk) is dat belangrijk. Vooral wanneer je astma hebt.
Wanneer je meerdere soorten druppels moet gebruiken op eenzelfde tijdstip dan is het belangrijk dat je tussen beide druppels minstens 3 tot 5 minuten interval laat. De tweede toegediende druppel zal anders de eerste druppel verdunnen, waardoor de concentratie minder wordt. Gebruik eerst de druppels die je oog het minst doet tranen.

Oogdruppels bij droge of rode ogen zijn meestal veilig en geven geen wisselwerking met andere geneesmiddelen. Toch staan sommige oogdruppels op voorschrift. In bepaalde gevallen is het belangrijk dat de arts eerst een juiste diagnose stelt. Want je oog is zeer gevoelig. Verkeerde oogdruppels toedienen moet je ten aller tijde vermijden!

De meeste oogdruppels blijven maar beperkte tijd steriel. In principe mag je ze niet langer dan een maand na openen bewaren.

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |