De juiste tandenborstel kiezen is belangrijk! Prof. Vande Vannet van UZ Brussel legt uit

Bekeken:
9485
Toegevoegd:
05/07/2012
Delen:
arrow twitter

Bart Vande Vannet
Professor

Hoe je tanden poetsen met een manuele tandenborstel?

Een gewone tandenborstel gebruik je eigenlijk op dezelfde wijze als een elektrische tandenborstel. Je moet er eveneens voldoende lang mee poetsen!
Een gouden regel om goed te poetsen: poets steeds de binnenkant, de buitenkant en bovenop je tanden.
Bij kleine kinderen kan het nuttig zijn dat je eerst de tandjes zelf poetst en het hen zo aanleert. Laat hen nadien het poetsen zelf herhalen. Plaats eventueel een zandloper of wekkertje bij de wastafel. Op die manier zal je kind leren dat hij of zij lang genoeg moet poetsen met de tandenborstel

Wat voor soort tandenborstel kies je het best?

Meestal is een medium tandenborstel het meest geschikt. Echter, wanneer je een beugel draagt of wanneer je een tandvleesaandoening hebt dan is de kans groot dat je arts je een zachtere borstel zal aanraden. Harde borstels zijn niet zo goed.
Voor speciale orthodontische apparaatjes bestaan er speciale tandenborstels. Je orthodontist zal je hier zeker over adviseren!
Gebruik best borstels waarvan de haartjes vervaardigd zijn uit nylon. In natuurlijke haren blijven bacterin uit je mond iets te graag zitten.
Verander tijdig van tandenborstel; zeker wanneer de haartjes uit mekaar gaan staan. Eigenlijk zou je om de drie maanden een nieuwe tandenborstel moeten aanschaffen.

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |