Ook kinderen kunnen last hebben van eczeem. Wat doe je eraan? Prof. Lambert legt uit

Bekeken:
11220
Toegevoegd:
22/06/2012
Delen:
arrow twitter

Jo Lambert
Professor

Eczeem, hoe behandel je dit? En bij kinderen? 

Normaal gezien worden crèmes tegen eczeem goed verdragen. Uitzonderlijk kan er een allergie optreden. Dit is meestal te wijten aan één van de hulpstoffen (zoals bewaarmiddel of parfum). 

Een allergie van de eczeem crème uit zich onder de vorm van jeuk en netelroos (galbulten). Mocht je last krijgen van allergie, contacteer dan je dermatoloog. Die kan via tests nagaan waar je precies allergisch voor bent. 

Heel af en toe kan je door gebruik van vette crèmes een bacteriële infectie ontwikkelen. Dit merk je door de gele korstjes die er ontstaan. Stop dan met je crème en vraag raad aan je arts of apotheker.
Vochtinbrengende crèmes bevatten vaak ureum. Dit is een zout dat het vocht vast houdt. 

Bij baby’s, peuters en kinderen mag je deze crème niet op grote oppervlakken gebruiken. Vraag dus steeds raad aan je arts of apotheker vooraleer je de eczeem crème gebruikt. 
Wanneer kinderen over hun hele lichaam eczeem hebben kan het soms helpen om ze in een bad met stijfsel te steken. Een trucje uit grootmoeders tijd dat nog altijd zeer nuttig kan zijn!

Besluit: als je kinderen last hebben van eczeem, vraag je best raad aan je arts of apotheker vooraleer je de eczeem crème gebruikt. 

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |