Koortsblaasjes rond de mond is de meest typische vorm van herpes. Wat doe je hieraan?

Bekeken:
51420
Toegevoegd:
22/06/2012
Delen:
arrow twitter

Jo Lambert
Professor

Wat zijn koortsblaasjes? 

Een koortsblaasje ontstaat door een virale besmetting met het herpes virus. De meest typische vorm van herpes, zijn de koortsblaasjes rond de mond. 
Herpesbesmettingen kan je overal op je lichaam hebben, niet enkel op de lippen. De meest vervelende vorm van herpes is de genitale herpes, herpes op de geslachtsdelen. Ook zona is een vorm van een herpesinfectie.

Behandeling van koortsblaasjes?

Om een herpesinfectie te behandelen kan je een antiviraal middel (vb. Acyclovir) gebruiken. Dit middel dood het herpesvirus echter nooit volledig. Tussen de infectieperiodes trekt het virus zich terug in je lichaam en heb je geen vervelende symptomen. Maar in geval van stress, ziekte of blootstelling aan te veel zon kan het virus en de koortsblaasjes terug de kop opsteken. Bij vrouwen worden de symptomen vaak zichtbaar rond de menstruatieperiode.

Een behandeling met een antivirale crme heeft enkel zin wanneer je die vroeg genoeg aanbrengt. Dit wil zeggen binnen de 24 uur na het verschijnen van de eerste tekens (prikkeling op de lippen bij koortsblaasjes).

Tabletten worden eerder gebruikt bij meer uitgebreide infecties of herpes t.h.v. de geslachtsdelen. Soms geeft men ze 1 week in hoge dosis. Maar het kan ook zijn dat je ze een jaar lang moet slikken om een infectie te voorkomen.
Deze tabletten worden meestal goed verdragen.

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |