Bij maagzuur werken antacida medicijnen snel en efficiënt. Dr.Sprengers van GZA vertelt

Bekeken:
9628
Toegevoegd:
28/06/2012
Delen:
arrow twitter

Dirk Sprengers
Dokter

Medicijnen bij maagzuur

Antacida zijn medicijnen die het zuur neutraliseren. Ze remmen de productie van maagzuur dus niet en werken bijgevolg minder krachtig dan de maagzuurremmers. Deze groep van medicijnen is bijgevolg enkel tijdelijk aangeraden om lichte zuurklachten, die slechts af en toe optreden, te verminderen. 

Antacida bestaan onder de vorm van poeders, kauwtabletten en siropen. Je neemt ze best enkel in wanneer je echt maagzuur hebt. Ze werken namelijk zeer snel. Het heeft dus geen zin om ze preventief in te nemen (in de hoop geen maagzuur te krijgen). Je kan ze gebruiken wanneer je af en toe tussen de maaltijden of bij stress last hebt van maagzuur

Voor behandeling van maagzweren zijn deze medicijnen niet geschikt. Neem deze medicijnen niet langdurig of in te hoge dosissen. Je kan dan te veel aan o.a. natrium, magnesium of aluminium krijgen. Dit kan op allerlei vlakken een nadelige invloed op je lichaamsfuncties hebben. 

Wanneer je ook andere geneesmiddelen moet nemen, neem die dan nooit samen met antacida in. Laat minimaal 2 uur tussen (in sommige gevallen is zelfs een interval van 4 uur noodzakelijk).

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |