De morning after pil: Wat is het juist en hoe werkt het?

Bekeken:
12739
Toegevoegd:
27/06/2012
Delen:
arrow twitter

Marleen Temmerman
Professor

De morning after pil

De huidige morning after pillen bevatten hoge dosissen van het vrouwelijke hormoon progesteron. Progesteron verhindert dat je baarmoederslijmvlies dikker wordt. Op die manier is de baarmoeder ongeschikt voor innesteling van een bevruchte eicel. 

De morning after pil (ook wel noodpil genoemd) is enkel bedoeld om ongewenste zwangerschap te vermijden na seksueel contact. Neem deze morning after pil best zo snel mogelijk binnen de 12 24 uur na de geslachtsgemeenschap en in ieder geval niet later dan 72 uur erna.
Als je binnen de 3 uur na het innemen van de morning after pil moet braken, moet je onmiddellijk een nieuwe pil innemen.

Let op: er bestaan zowel verpakkingen met 1 als met 2 pillen. Indien er 2 pillen in de verpakking zitten dan moet je binnen de 72 uur na geslachtsgemeenschap 1 pil nemen en de andere pil 12 uur later. Vergeet dit zeker niet!

De morning after pil is een vrij veilige pil zonder veel nevenwerkingen. Maar het mag zeker niet je gewone pil als dagelijkse anticonceptie vervangen! Vergeet niet dat er hoge dosissen hormoon in zitten. Het veelvuldig innemen van de morning after pil is niet goed voor je lichaam.

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |