Roken kent zware gevolgen! Nicotinevervangers kennen gelukkig weinig neveneffecten

Bekeken:
10671
Toegevoegd:
31/07/2012
Delen:
arrow twitter

Hedwig Boudrez
Professor

Roken kent heel wat gevolgen!

Gelukkig zijn er verscheidene manieren om te stoppen met roken. Nicotine vervangende geneesmiddelen bieden bv een oplossing aan en helpen zo de gevolgen van roken te beperken. 

Er zijn in principe weinig nare gevolgen verbonden aan het stoppen met roken via nicotine vervangende geneesmiddelen. Als er neveneffecten optreden, dan zijn deze analoog met de gevolgen van overmatig roken: hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, hartkloppingen. Bij een patch kunnen er heel af en toe huidreacties optreden. Zuigtabletten of kauwgom geven soms wat maaglast.

Bij gebruik van nicotine vervangende producten is het uiteraard niet de bedoeling dat je bijkomend gaat roken. Maar echt verboden is het niet. Soms worden bij zware rokers sigaretten n nicotine vervangende geneesmiddelen in het begin van de behandeling gecombineerd. Dit heeft als bedoeling de sigaret langzamerhand af te bouwen en te vervangen door een nicotine vervangend product.
In principe kan nagenoeg iedereen deze rookstopmethode gebruiken. Er is wel enige voorzichtigheid aangewezen tijdens de zwangerschap en in geval van hartziekten. In die gevallen contacteer je beter eerst een arts!
Gebruik nicotinevervangers niet t lang. In principe zou je tussen de 3 6 maanden moeten kunnen stoppen met roken.

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |