Motiveer jezelf tot een rookstop en laat je hierbij helpen door het medicijn bupropion

Bekeken:
9237
Toegevoegd:
04/07/2012
Delen:
arrow twitter

Hedwig Boudrez
Professor

Een rookstop met behulp van Bupropion

Bupropion (Zyban) is een medicijn dat gebruikt wordt bij rookstop. In tegenstelling tot de nicotine vervangers is dit geneesmiddel enkel op voorschrift verkrijgbaar.

Hoe gebruik je dit medicijn om een rookstop te forceren?

De eerste zes dagen neem je n tablet van 150mg per dag. Daarna neem je 1 tablet van 150 mg s morgens en 1 s avonds. Er moet minstens een tijdsinterval van acht uur tussen twee innames zijn.
De tabletten moeten in hun geheel met water doorgeslikt worden. Ze mogen zeker niet fijgemaakt, gekauwd of stukgebeten worden!
Bupropion kan tijdens of buiten de maaltijd ingenomen worden. Neem ze bij het eten indien je maagdarmproblemen ondervindt. Beperk alcoholinname.


Deze manier van rookstop wordt best zeven tot negen weken volgehouden. Het is belangrijk om het geneesmiddel consequent te blijven innemen. Als je toch een tablet vergeet en het nog meer dan acht uur duurt vooraleer je de volgende moet innemen, neem dan de vergeten dosis nog in. Duurt het minder dan acht uur? Sla de vergeten dosis over. 

De eerste week mag je in principe nog roken. Maar als je na zeven weken behandeling nog steeds evenveel rookt, heeft het geen zin om deze rookstop verder te zetten.

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |