Sint-janskruid heeft haar werking bewezen bij een milde of lichte depressie

Bekeken:
9000
Toegevoegd:
04/07/2012
Delen:
arrow twitter

Dirk De Wachter
Professor

Sint-Janskruid 

Sint-Janskruid is een natuurlijk antidepressivum. Het werk zoals sommige andere antidepressiva maar in lichtere mate. Sint-Janskruid is dus enkel geschikt voor stemmingsstoornissen en lichte depressies.

Sint-Janskruid zal je problemen niet wegnemen, evenmin als andere antidepressiva. Het is zeker even belangrijk om de onderliggende problemen aan te pakken en indien nodig psychotherapie te volgen bij een psycholoog of psychiater.

Sint-Janskruid is relatief veilig. Maar in hoge dosis kan je er suf of opgejaagd van worden. Sommige mensen krijgen er maagdarmstoornissen van.
Gebruik Sint-Janskruid niet tijdens je zwangerschap.
Blijf Sint-Janskruid niet gebruiken als je een te erge depressie doormaakt. Ga tijdig naar je arts! Wanneer die een sterker antidepressivum zou voorschrijven, stop dan zeker met Sint-Janskruid. De combinatie kan ernstige bijwerkingen geven.
Ook met sommige andere geneesmiddelen (o.a. met bepaalde hoestsiropen) geeft Sint-Janskruid interacties. Vertel dus altijd aan je arts en apotheker dat je Sint-Janskruid neemt! Die zal dan nagaan of het veilig te combineren valt met andere medicatie.

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |