Een verband, bandage of windel vind je in verschillende maten en soorten

Bekeken:
11762
Toegevoegd:
05/07/2012
Delen:
arrow twitter

Kristin Slachmuylders
EHBO instructrice

Een verband of bandage

Er bestaan elastische (bv. typische witte windels met rood randje) en niet-elastische verbanden of bandages (bv. gaaswindels). Het elastische verband of bandage is iets handiger in gebruik, aangezien het wat veerkracht vertoont. 
Een verband, bandage of winkel kan gebruikt worden na het aanbrengen van zalf, crme of gel; of gewoon ter ondersteuning en afscherming van het gekwetste lichaamsdeel. Maar ze kunnen ook aangebracht worden boven een verband, in geval je bijvoorbeeld een wonde extra wil beschermen.

Een verband of bandage in verschillende formaten

Dit soort windels bestaat in verschillende formaten. Kies een formaat naargelang het oppervlak en het lichaamsdeel dat je moet omzwachtelen. Gebruik bij kinderen een niet al te groot verband of bandage

Na het aanbrengen van de bandage kan je die vastmaken met kleefpleisters. Sommige moet je met een schaar afknippen, andere zitten op een speciale kleefrolhouder met tandjes aan. Op die manier kan je de gewenste lengte eraf scheuren. Je kan het verband uiteraard ook vastmaken met speciale windelhaakjes.

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |