Er bestaan verschillende soorten anticonceptie! Vraag raad aan je gynaecoloog bij je keuze.

Bekeken:
11318
Toegevoegd:
27/06/2012
Delen:
arrow twitter

Marleen Temmerman
Professor

Er bestaan verschillende soorten anticonceptie. 

Hormonale anticonceptie: hierbij wordt gebruik gemaakt van hormonen (oestrogeen en progestageen) om de eisprong te verhinderen. Deze hormonen kunnen vervat zitten in verschillende soorten van anticonceptie: in een pil of een minipil, een ring, een patch, een spiraaltje of een implantaat. Uitzonderlijk worden ze toegediend via een inspuiting.

Niet-hormonale anticonceptie: het koperspiraaltje, het mannelijk en vrouwelijk condoom, het pessarium (ook wel diafragma of vrouwenring genoemd) en zaaddodende middelen (zoals bijvoorbeeld de anticonceptiespons).

Definitieve anticonceptiemethode: sterilisatie via een heelkundige ingreep ter hoogte van de ei- of zaadleiders. De mannelijke sterilisatie is in principe omkeerbaar; de vrouwelijke niet.

Verschillende soorten Anticonceptie- of voorbehoedsmiddelen voorkomen de zwangerschap, maar behoeden je niet altijd tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. Om geslachtsziekten te vermijden, moet je (ook) een condoom gebruiken!

Welke soort anticonceptie voor jou het beste is, hangt grotendeels af van je persoonlijke keuze. Laat je hierbij helpen door je gynaecoloog! 

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |