Vloeibare paraffine is een heel oud laxeermiddel

Bekeken:
28626
Toegevoegd:
27/06/2012
Delen:
arrow twitter

Elisabeth De Greef
Dokter

Vloeibare paraffine helpt bij verstopping of constipatie

Vloeibare paraffine is een heel oud laxeermiddel. Paraffine is een mineraal olie. Het smeert de darmen en werkt dus als een glijmiddel. Paraffine wordt niet opgenomen in de darm en heeft enkel een lokaal effect (zoals de meeste laxativa trouwens).Paraffine bestaat in een vloeibare vorm (te bereiden door de apotheker) of in een meer vaste vorm (als een soort gelei in Lansoyl). Je moet 1 2 doses per dag nemen. Neem niet te veel want dan kan je stoelgang t vettig worden met ongelukjes als gevolg.

Paraffine is relatief veilig. Toch neem je het best niet te lang. Aangezien het een vet is zullen de vetoplosbare vitaminen (vitamine A,D,E en K) uit je voeding er in oplossen en minder in het lichaam opgenomen worden. Bij langdurig gebruik kan dit leiden tot ernstige vitaminetekorten!
Vloeibare paraffine mag je niet geven aan mensen die niet goed kunnen slikken of mensen die bedlegerig zijn. Je riskeert namelijk dat er paraffine in de longen terecht komt door verslikking. Dit kan op termijn de longen ernstige schade toebrengen.
Je mag paraffine niet toedienen aan kinderen jonger dan 1 jaar.

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |