Durf kleuren combineren bij het verven van de slaapkamer van je kinderen

Bekeken:
27777
Toegevoegd:
14/12/2011
Delen:
arrow twitter

Kleuren combineren bij het verven van de slaapkamer van je kinderen

Een slaapkamer van kinderen heeft meestal verschillende zones te combineren, een rustzone rond het bed, een actieve zone in de speelhoek en een neutrale zone waar het kind zal moeten studeren.

De kunst is om deze slaapkamer te verven in kleuren die mooi combineren n die de respectievelijke activiteiten op de juiste manier ondersteunen.

Welke kleuren zal een kind kiezen om zijn slaapkamer te verven?

Als een kind een kleur mag kiezen, gaat hij meestal voor n van de 'actieve' kleuren. Geen probleem, deze kleur kan je dan gebruiken om de actieve hoek, de speelhoek... muziekhoek... te verven.

Het best is om dan zelf, als ouder, twee andere kleuren te kiezen die mooi combineren met deze actieve kleur. En om de studiezone te verven (een neutrale kleur, bijv. wit) en n om de slaapzone te verven (een rustgevende kleur)

Welke kleuren combineren goed?

Voor het combineren van kleuren voor een slaapkamer kan je zelf aan het werk gaan, zelf uitproberen.... Maar, als het dan na het verven een beetje tegenvalt is dat wel jammer. Je kan ook gebruik maken van kleurenwaaiers, hierin zie je voorbeelden van kleuren die mooi combineren met elkaar. Zo kan je met een gerust hart beginnen verven!!!

Nog advies ivm combineren van kleuren :

Kijk ook naar volgend filmpje ivm kleuren combineren vooraleer je aan het verven gaat : 

Het belang van kleuradvies, de kleurenwaaier is een handig hulpmiddel van de kleurenconsulent

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |