In getallenleer en algebra leer je ontbinden in factoren. Maar wat betekent dit juist?

Bekeken:
12457
Toegevoegd:
23/10/2012
Delen:
arrow twitter

Getallenleer/algebra: ontbinden in factoren

In de eerste graad krijg je heel wat getallenleer /algebra te verwerken. Getallenleer en algebra zijn net helemaal hetzelfde. Waar getallenleer zich dus zoals de naam het zelf aangeeft- strikt met getallen bezighoudt, neemt algebra er ook nog de wiskundige letters (x, y, z, etc.) bij.

Een belangrijk onderwerp dat tot de getallenleer en algebra behoort, is ontbinden in factoren. Getallenleer of algebra saai? Vergeet het maar. Niet met de LOL video's van WeZooz Academy waarbij echte leerkrachten je alles uitleggen over getallenleer /algebra!

Getallenleer/algebra: wat is juist ontbinden in factoren?

Bij getallenleer/algebra van de eerste graad kom je sowieso in aanraking met ontbinden in factoren. Leraar Bart legt je in deze video kort uit dat 'ontbinden in factoren' eigenlijk het omgekeerde van 'uitwerken' is. Hij introduceert nieuwe begrippen zoals gemeenschappelijke factoren, merkwaardig product en het kwadraat van een tweeterm.Termen die je nog wel vaker al tegen komen in de getallenleer/algebra.

Hoe je te werk gaat bij ontbinden in factoren, legt Bart je uit in een andere video. 

Meer weten over getallenleer/algebra en ontbinden in factoren? Kijk dan hier zeker naar onze andere video's op www.wezoozacademy.be!

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |