Het nut van de winterband? Veiligheid op de weg is prioriteit nummer 1!

Bekeken:
24308
Toegevoegd:
21/10/2011
Delen:
arrow twitter

Het nut van de winterband 

Een winterband heeft zeer zeker zijn nut; de controle en de tractie van de auto verbetert hierdoor aanzienlijk....met als gevolg dat je veiligheid op de weg verhoogt.

Dit wil echter niet zeggen dat je met winterbanden altijd alles onder controle hebt. Je moet in alle weersomstandigheden altijd je snelheid aanpassen en proberen te anticiperen op onvoorziene omstandigheden!

Heeft een winterband wel nut als ik ABS of ESP heb?

Ja, een winterband heeft zeker en vast nut in dit geval. De ABS of ESP (op zich al geweldig voor een hogere veiligheid op de weg) kan zijn werk pas goed doen als de vier contactpunten met de weg goed zijn. En deze vier contactpunten zijn natuurlijk de (winter)banden.

Heeft het nut om 2 winterbanden op mijn auto te leggen ipv 4?

Neen, dit heeft geen nut, je auto zal hierdoor minder controleerbaar worden....en je veiligheid op de weg zal hierdoor dus eerder afnemen dan toenemen!

Dus beter geen winterbanden dan 2 winterbanden....

Winterbanden - nieuwe auto

Als je bij de aankoop van een nieuwe auto ineens winterbanden bij bestelt, dan kan je vanaf de eerste winter overschakelen van zomer- naar winterbanden; Zo gebruik je iedere set maar ongeveer een half jaar en hoef je in principe niet zo snel nieuwe banden te kopen. Je betaalt dan enkel een 100 euro per jaar om de bandenwissel te doen in november en maart.

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |