Cocktailbars gebruiken verschillende shakers, advies om te kiezen!

Bekeken:
23016
Toegevoegd:
09/01/2013
Delen:
arrow twitter

Steve Okhuysen

Cocktailbars gebruiken verschillende shakers!

Er bestaan verschillende shakers voor het maken van cocktails. In cocktailbars gebruiken ze voornamelijk 2 belangrijke shakes. Een tweedelige en driedelige shaker.

Cocktailbars en hun shakers

In echte cocktailbars, zoals de cocktailbar Old Fashioned in Gent, maken ze steevast gebruik van 2 soorten cocktails. Deze 2 shakers worden het vaakst gebruikt in cocktailbars. Cocktailexpert Steve Okhuysen stelt ze aan je voor.

Cocktailbars stellen hun shakers voor

Allereerst is er de Cobbler of tweedelige shaker. Deze shaker bestaat uit 2 delen en heeft een klein zeefje. In cocktailbars wordt deze cocktailshaker meestal niet gebruikt voor cocktails met fruit. De restjes fruit kunnen in het zeefje van de shaker terecht komen.

Tip van de cocktailbars: als je de cobbler shaker gebruikt, moet je blijven shaken tot de shaker ijskoud is!

De populairste shaker uit de cocktailbars!

De Boston shaker is een erg populaire shaker in cocktailbars. Deze wordt vaak gebruikt voor het shaken van cocktails met fruit. De Boston shaker bestaat uit 3 delen. De bereiding gebeurt in het glazen gedeelte. Daarna wordt het glazen gedeelte op de metalen shaker gezet om te shaken. Shaken met deze shaken doe je het best minimum 10 seconden!

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |