Yoga cursus poweryoga: de zijwaartse kraanvogel

Bekeken:
20867
Toegevoegd:
15/11/2011
Delen:
arrow twitter

Johan Louncke
Yoga-instructeur

De Zijwaartse Kraanvogel, Parsva Bakasana of Flying Side Crane is een typische Power Yoga-oefening!

Een yoga-cursus is eigenlijk oneindig, of toch bijna... Er zijn veel yoga-oefeningen, en iedere oefening heeft dan meestal nog een aantal varianten.

Een yoga-cursus hoeft dus helemaal niet saai te zijn. In iedere les (van meestal anderhalf uur) worden andere oefeningen gedaan, wel wordt er meestal begonnen met de zonnegroet.

Een doorsnee yoga-cursus richt zich op mediteren, relaxatie, lenigheid en kracht. Af en toe mag het iets pittiger zijn, en dan spreekt men van Power Yoga.

Wat is Power Yoga?

Power Yoga is een actievere vorm van yoga. Net zoals bij gewone yoga wordt er begonnen met zonnegroeten, dan volgen bewegingsoefeningen (stretchen en kracht) die vrij intensief zijn en steeds weer worden herhaald. Zo probeert men een balans te vinden tussen de kracht van de spieren en de lenigheid ervan. Meestal wordt er afgesloten met ontspanning (na de inspanning van de power yoga)

Waar komt Power Yoga vandaan? 

Power Yoga komt oorspronkelijk uit India en is een zijtak van de Ashtanga yoga-cursus. Dat is een zeer intensie vorm van yoga, waarbij gedurende anderhalf uur een vaste reeks van asanas of oefeningen gedaan wordt. Deze vorm is niet voor iedereen geschikt, dus werden bepaalde oefeningen uit deze serie geselecteerd en samengevoegd tot Power Yoga.'

Wat is het voordeel van Power Yoga? 

  • Fysieke voordelen van Power Yoga zijn ongetwijfeld uithouding, kracht en lenigheid, betere ademhaling en bewustwording van je lichaam.
  • Dit heeft een aantal mentale voordelen tot gevolg, nl meer zelfvertrouwen, moed en het leegmaken van je 'geest'.
  • Power yoga is voor mensen van alle leeftijden, je kan het zeer makkelijk thuis beoefenen aan de hand van de filmpjes met Johan Louncke!

Kijk ook naar het filmpje : 

Borstspieren trainen met de kraanvogel

Verwante filmpjes
Reacties & suggesties
Om een reactie te plaatsen dien je je in te loggen.
 
Concept, realisatie en ontwerp: You-View.tv| Contact | 2011 Disclaimer |